Hoofdpagina » Onderwerpen » Wat is Huurtoeslag? » Wat is Huurtoeslag?

Wat is Huurtoeslag?

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 09:35

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten van de Nederlandse Overheid.

In Nederland zijn ruim 17 miljoen mensen…een groot deel daarvan woont samen of alleen. Er zijn mensen met een pensioen, mensen die ziek zijn, mensen die studeren, maar ook mensen die werken. Of u werk hebt of niet, als u inkomen rond het minimumloon ligt of net iets daarboven dan kunt u vast wel een extra centje gebruiken. Toch?

Soms kan men er gewoon niet aan doen dat het inkomen is zoals het is…

Één ding staat vast: deze inkomsten zijn niet genoeg om de huurkosten te dekken. Oké, het lukt wel maar wat blijft er dan precies over?

Iemand zei ooit: “Aan het einde van mijn geld houd ik altijd een stuk maand over…”.

U moet ook kunnen eten en zo nu en dan even kunnen genieten door erop uit te gaan.

Daarom heeft de overheid eind jaren 70 van de vorige eeuw de huursubsidie bedacht, nu beter bekend als de huurtoeslag.

Deze toeslag is er om huurwoningen aantrekkelijk en betaalbaar te houden.

Het was ook noodzakelijk omdat o.a. woningcorporaties jaarlijks de huurprijs wilden laten stijgen en dat was financieel gezien niet bij te houden voor de huurders.

Als er gesproken wordt over jaarlijkse huurverhoging, dan is deze verhoging mede bedoeld om bestaande huurwoningen op te knappen, te renoveren of te slopen om vervolgens weer nieuwbouwprojecten te realiseren. Dat is waar verhuurders wel een extraatje voor kunnen gebruiken want dat is wat zij doen.

Maar aangezien u al maandelijks een aardig bedrag kwijt bent aan huur is het niet reëel dat u ook nog eens even voor dat extraatje van de verhuurder gaat zorgen. Er zijn huurwoningen die al 40 á 50 jaar bestaan en dubbel en dwars zijn afbetaald, alleen blijft die huur maar stijgen!

Dat is oneerlijk. Dit weet iedereen. Ook de politiek sinds eind jaren 80. Daarom is er tot op heden huurtoeslag.

U weet nu waarom huurtoeslag. Het is een toeslag waar u recht op kunt hebben…en uw recht is er om te halen, niet om te laten liggen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.