Hoofdpagina » Onderwerpen » Waarom huurtoeslag aanvragen?

Waarom huurtoeslag aanvragen?

Het is heerlijk als je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen. Je hoeft geen rekening te houden met de file voor de douche. Nu kun je eindelijk zelf bepalen wat de huisregels zijn.

Er gaat echt een wereld voor je open! Maar denk je ook even aan je financiën?

Vanaf nu woon je zelfstandig en heb je je eigen stekkie. Althans, je huurt een stekkie. Dat houdt in dat je elke maand weer de rekening van de huur moet betalen. Je zult dan ook zelf moeten zorgen voor voldoende inkomsten. Vaak is de huur de grootste maandelijkse kostenpost. Daarnaast krijg je elk jaar te maken met een huurverhoging. De huur van uw huis mag vanaf 1 juli 2020 maximaal 5,1% tot 6,6% per jaar omhoog.

 

Betaalbaar huren

Huren kost geld, voor sommigen be-hoor-lijk wat geld. Maar gelukkig wonen we in een welvarend land waar de overheid betaalbaar huren voor velen mogelijk maakt. Daarom heeft de huursubsidie in het jaar 1970 zijn intrede gemaakt. De huursubsidiewet werd per 1 januari 2006 vervangen door een huurtoeslag. De huurtoeslag die we vandaag de dag kennen heeft een ieder vanaf 18 jaar (in principe) recht op. Uiteraard zijn er voorwaarden die bepalend zijn voor de aanvraag.

Belangrijk uitgangspunt is dat men een zelfstandige woonruimte huurt. Zelfstandig wil zeggen met een eigen toegangsdeur die je van binnen en van buiten kunt afsluiten. De woning moet in ieder geval een woon(slaap)kamer, een keuken en een toilet bevatten.

 Let ook op dat je staat ingeschreven op het juiste adres voordat je de huurtoeslag aanvraagt.

Een recreatiewoning en woonboot zijn geen zelfstandige woonruimtes waar huurtoeslag voor geldt. Een woonwagen valt daar wel onder. De woonwagen mag geen eigen aandrijving hebben en moet op een erkende standplaats staan. Of de standplaats van uw woonwagen erkend is, kunt u navragen bij de gemeente.

Wat u ook moet weten is dat het niet uitmaakt of u huurt van een particulier of wooncorporatie.

 

Voorwaarden Huurtoeslag & Afzien van Huurtoeslag

Er zijn nu eenmaal mensen die zich laten afschrikken door de voorwaarden waaraan men moet voldoen. Zelfs zien mensen er dan van de huurtoeslag af, dat is zonde en soms onverstandig. Het gaat immers om financiële ondersteuning. Die ondersteuning zorgt voor meer ruimte waardoor de woonlasten redelijk tot goed te dragen zijn voor elke inwoner in Nederland.

Misschien moet je wat informatie verzamelen om de aanvraag in te dienen. Maar via huurtoeslag2020.nl kunnen onze experts u helpen door de aanvraag huurtoeslag voor u in te dienen…én bovendien hoeft u niet elk jaar opnieuw alle stukken aan te leveren. Na de eerste goedkeuring loopt de huurtoeslag jaarlijks door zonder dat u daar iets merkt, behalve in uw portemonnee.

Natuurlijk kan het wel voorkomen dat u bijvoorbeeld een betere baan vindt met een hoger salaris. In dat geval moet er een wijziging plaatsvinden omdat u anders moet terugbetalen. Wij kunnen ook een wijziging voor u doorvoeren of indien u dit wenst, de huurtoeslag stopzetten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.