Hoofdpagina » Onderwerpen » AOW en Huurtoeslag » AOW en Huurtoeslag

AOW en Huurtoeslag

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 14:57

Uit onderzoek blijkt dat heel veel ouderen soms niet eens weten dat zij recht hebben op toeslagen, waaronder huurtoeslag. RTL nieuws deed hier onderzoek naar. In het artikel hieronder leest u de uitkomst hiervan. 

 

06 januari 2020 07:55 / RTL Nieuws

“Vanaf 1 januari hebben ongeveer 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Onder hen zijn duizenden ouderen, maar zij dreigen die toeslag mis te lopen omdat ze niet op de hoogte zijn van de wijzigingen.

 

Volgens ouderenbond ANBO informeert de Belastingdienst mogelijke ontvangers niet actief over de mogelijkheid een huurtoeslag te ontvangen. Daarom gaat de bond mensen helpen na te gaan of ze volgens de nieuwe regels recht hebben op huurtoeslag.

 

"Het probleem is dat veel mensen dit niet weten. En dus huurtoeslag mislopen", zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Daarom start ANBO met een voorlichtingscampagne om mensen op de verruimde voorwaarden voor de huurtoeslag te wijzen."

 

De ANBO rekent voor dat een alleenstaande AOW'er met een inkomen van 23.000 euro en een huursom van 600 euro per maand (inclusief 12 euro servicekosten) vorig jaar geen recht had op een toeslag, maar nu wél. De AOW'er kan nu 171 euro huurtoeslag per maand ontvangen.

 

Mensen die al vóór 1 januari 2020 recht hadden op huurtoeslag, krijgen vanzelf de juiste toeslag vanuit de Dienst Toeslagen.”

 

(bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4975871/huurtoeslag-anbo-ouderenbond-wetswijziging)

 

Heeft u of een van uw naasten recht op AOW? Dan is het dus heel goed mogelijk dat u of iemand die u kent ook recht heeft op huurtoeslag

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.